Om oss

Järvens Förskola

Förskolan Järven startades i mars 1993 och var Järvsös första kooperativ!

Idag drivs Järvens Förskola i form av ett personalkooperativ och är en fristående förskola, vi är belägna intill f.d Kulthammar och Stenegård och vår omgivning är idyllisk med skog och hagar med kossor, får och hästar inpå knuten.

Vår gårdsmiljö är lustfylld och inspirerar till lek och utforskande aktiviteter. Vi utnyttjar naturens alla årstider och bedriver bl.a. Mulle, Knytte och Knoppe i friluftsfrämjandets regi.

                             

Måltider

Vi har egen kokerska som lagar all mat själv, det mesta av råvaror från orten. Vi bakar eget bröd och har eget trädgårdsland, där barnen är med hela vägen från så till skörda. Vi källsorterar och har också egen kompost.

Frukost: 7.30

Lunch:11.00

Mellanmål:14.30

Fruktstunder emellan måltiderna

  

 

Verksamhetsbeskrivning

Vi erbjuder alla barn, att i en trygg miljö få utvecklas efter sina egna förutsättningar. Vi vill ha roligt tillsammans så vi får trygga och glada barn, och att våra barn och föräldrar skall kunna minnas sin förskoletid som något positivt och betydelsefullt.

Vår verksamhet utgår från barnens erfarenheter, intressen, delaktighet, behov och åsikter och vi erbjuder barnen en öppen, innehållsrik och inbjudande miljö där barnet utvecklar sin nyfikenhet och sin lust, samt förmåga att leka och lära. Vårt arbete utgår från Läroplanen för förskolan (Lpfö-18)

 

Vid frågor eller funderingar är ni välkommen att höra av er!

Ni är alla varmt välkommna att hälsa på hos oss, såväl gamla som nya barn och föräldrar!

  

                                                                                                                                                    

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.